Gemeenteraad bespreekt fietspad De Lusthoven

Gemeenteraad bespreekt fietspad De Lusthoven

Gemeenteraad bespreekt fietspad De Lusthoven

Print
De Arendonse gemeenteraad bespreekt maandag 10 september de onteigening van drie grondstroken aan De Lusthoven. Deze onteigeningen zijn noodzakelijk voor de aanleg van het fietspad richting Ravels. Met de verwerving van de drie extra grondstroken zet het gemeentebestuur weer een stap in de richting van de aanleg van het fietspad.
"Maar we zijn er nog niet", verduidelijkt Schepen van openbare werken Wim Hendrickx (sp.a). "De grondinnemingen die we volgende gemeenteraad bespreken, gebeuren na een akkoord van de eigenaars nadat de gemeente nog een laatste oproep had gedaan. Een aantal eigenaars verzetten zich nog. Voor die overblijvende onteigeningen zal de gemeente nu naar de vrederechter stappen."

Hoe lang het nog zal duren voor de eigenlijke werken kunnen starten, kan de Schepen niet met zekerheid zeggen. "De vrederechter zal waarschijnlijk een deskundige aanstellen om de zaak te onderzoeken en op basis daarvan een beslissing nemen. Hoe lang dat duurt is niet vooraf te zeggen, maar meestal is het voorstel dat de vrederechter formuleert wel minder gunstig voor de eigenaars", vertelt Hendrickx.

TCLA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio