Groen wil dak op de ring

Groen wil dak op de ring

Groen wil dak op de ring

Print
In Berchem heeft Groen zaterdag de aftrap gegeven van de zomercampagne voor de Antwerpse gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekster Meyrem Almaci herhaalde dat volgens haar de verkiezingen niet gaan om de vraag wie er burgemeester moet worden, maar wel om inhoud. "De stem van de Antwerpenaar dient niet om de positie van de politici te versterken, maar om het leven van elk van ons te verbeteren", aldus Almaci.

De zomercampagne van Groen, dat ook onder meer partijvoorzitter Wouter Van Besien en Mieke Vogels uitspeelt in Antwerpen, draait rond vijf speerpunten: jobs, wonen, onderwijs, mobiliteit en "het betrekken van alle Antwerpenaren".

Concreet wil Almaci naar eigen zeggen met Groen werk maken van de 17.000 extra plaatsen die tegen 2017 nodig zullen zijn in het Antwerpse onderwijs. Al even belangrijk vindt ze het dat scholen goed ingebed zijn in de omliggende wijken en dat alle kinderen de kansen krijgen waar ze recht op hebben, zodat de sociale ongelijkheid kan worden tegengegaan.

Overkapping

Almaci had op een partijcongres eind april al aangegeven dat mobiliteit een hoofdthema zou worden voor Groen. De partij blijft volop pleiten voor een overkapping van de Antwerpse ring. "Als we een dak op de ring leggen, krijgen we een zee van ruimte voor groen", zegt Almaci.

"Daarnaast is er plaats voor extra parken, scholen en woningen. Wat een verschil met de Oosterweelverbinding, die open riool met zijn 19 rijstroken in Deurne."