PVDA  naar Raad van State voor borden

PVDA+ naar Raad van State voor borden

PVDA+ naar Raad van State voor borden

Print
De linkse partij PVDA+ trekt naar de Raad van State om de beslissing over het niet plaatsen van aanplakborden in Antwerpen te laten intrekken.

Op de laatste gemeenteraad voor de zomervakantie stemde een meerderheid voor een motie waarmee de gratis aanplakborden werden afgeschaft. De kleine partijen zoals PVDA+ voelen zich door die maatregel benadeeld, omdat zij niet de financiële middelen van de grotere partijen hebben om op een andere manier campagne te voeren.

Afgelopen vrijdag boog het schepencollege zich nog eens over de materie, maar aangezien het de uitdrukkelijke wil van de gemeenteraad is om geen aanplakborden ter beschikking te stellen, besliste het college om hem daarin te volgen.

"Wij hebben schoon genoeg van de arrogantie van 't Schoon Verdiep. Publieke verkiezingsborden zijn een democratisch recht voor alle partijen om hun verkiezingsdeelname kenbaar te maken, los van commerciële en financiële middelen. Dat staat ook letterlijk zo in de wet, met name in de politiecodex van de stad Antwerpen, en een motie van de gemeenteraad staat daar niet boven", zegt Peter Mertens (foto), lijsttrekker voor de gemeenteraad.

De partij heeft ook een kort geding aangespannen tegen het stadsbestuur dat dinsdag behandeld zal worden.

Foto Ludo Mariën