Jobstudent van 2012 verrast met smartphonespel

Antwerpenaar Niel Deckx is door zelfstandigenorganisatie Unizo verkozen tot Jobstudent van het Jaar. Met zijn zin voor initiatief, ambitie, doorzettingsvermogen en zelf ontworpen smartphonespel klopte hij de laureaten uit de andere Vlaamse provincies. Hij kreeg op zijn laatste werkdag een cheque van 1.250 euro.

ikerremans

Niel was jobstudent bij WebComrades, een Antwerps agentschap dat zich specialiseert in mobile marketing. Hij bedacht en ontwikkelde er een nieuw smartphonespel dat hij 'Turtle Soup' doopte. Het spel wordt tegen de herfst effectief gelanceerd. De zaakvoerder van WebComrades is heel tevreden over zijn werk.

"Niel is een zeer ambitieuze jobstudent. Hij draaide gewoon mee met het team en bracht ons zelfs zaken bij waar wij geen kennis van hadden. Hij zou hier zo mogen beginnen, maar hij gaat nog eerst een half jaar in Finland studeren om zijn master in informatica te halen. We houden zeker contact met hem", zegt Tom Claes.

Met de wedstrijd van Jobstudent van het Jaar, die aan zijn vijfde editie toe was, wil Unizo de meerwaarde van de jobstudent in de kijker zetten en haar pleidooi voor een flexibele studentenregeling kracht bij zetten.

Vanaf 1 januari mogen jobstudenten het hele jaar door 50 dagen werken in plaats van twee keer 23 dagen. Volgens Unizo is dat een stap in de goede richting, maar zou een regeling van 400 uren per jaar aan studententarief nog beter zijn.

Vastgoed

Jobs in de regio