Zonnepanelen op schooldak

Zonnepanelen op schooldak

Zonnepanelen op schooldak

Print
Sint-Niklaas - Het Koninklijk Atheneum (KA) in Sint-Niklaas maakt zich op om het schooljaar 2012-2013 anders in te zetten. Niet alleen is er een nieuwe adjunctdirecteur. De school zet ook in op een aanzienlijke verlaging van de hoge energiefactuur.

Directrice Nora De Caluwe van het KA op de Parklaan wordt vanaf dit schooljaar bijgestaan door Kathleen Thomassen als nieuwe adjunct-directeur. “Haar aanstelling leidt tot wijzigingen in het beleid”, valt De Caluwe met de deur in huis. “Kathleen was leerkracht wiskunde en fysica. Vanuit die functie merkte ze dat de contacten tussen beleid en leerlingen niet altijd consequent verliepen op vlak van sancties en begeleiding. Het wordt een van haar werkpunten om daar iets aan te doen. Ze gaat ook werk maken van ouderparticipatie en de daarmee gepaard gaande contacten.”

Inzake infrastructurele maatregelen legt de directie de nadruk op de vernieuwing van de beglazing in bijna alle klaslokalen en op de installatie van zonnepanelen, zowel op de campus Parklaan als op de campus Tereken. “Die zijn in juli geplaatst. Het gaat om 48 panelen op Tereken en 916 op de Parklaan. Het is belangrijk dat onze school meegaat in de milieuboodschap. Voor de school is het een manier om op energie te besparen. Infrastructureel stond de school wel jarenlang stil. Dat er nu evolutie in zit, is vooral te danken aan nieuwe mensen met frisse ideeën. Dat leidde tot een verbeterde samenwerking en we konden rekenen op de medewerking van het Gemeenschapsonderwijs”, legt Nora De Caluwe uit.

Op de campus Tereken is er ook beweging. “Daar zijn de oude paviljoenen afgebroken. “Bij gebrek aan financiën zijn er daar geen bouwplannen voor onder meer een sporthal. Het is wel de bedoeling om van de gronden achter Tereken oogsttuinen te maken. Dat gebeurt vermoedelijk al in het najaar in samenwerking met Jomi. Die sociale werkplaats onderhoudt al onze groenzones. Jomi zal de oogsttuinen beheren, onderhouden en de percelen verhuren aan gezinnen. De huurders zullen op hun perceel zelf de groenten of het fruit kunnen oogsten. Een waardevolle en georganiseerde invulling van de gronden dus”, meent De Caluwe.

YVES VREBOS
Foto Stefaan Van Hul

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio