Crammerock wil milieuvriendelijkst zijn

Crammerock maakte de voorbije twee decennia naam en faam met beresterke affiches. Meer dan ooit wil het evenement zich op 31 augustus en 1 september, met de steun van OVAM, ook opwerpen als het milieuvriendelijkste festival van Vlaanderen.

ikerremans

De organisatoren van Crammerock hebben er alle vertrouwen in dat de 22ste editie van hun muziekfestival de zoveelste topper wordt. “Met een gevarieerde affiche waarop namen prijken als White Lies, Lamb, Etienne De Crécy en Grandmaster Flash wint Crammerock aan populariteit tot over de landsgrenzen heen”, stellen Geert Robbrecht en Robin Tulkens tevreden vast.

“Er zijn tickets besteld vanuit Frankrijk, Duitsland, Zweden en Ierland. We hebben nu al de limiet van de dagcapaciteit, zo’n 12.000 festivalgangers op de twee dagen, bereikt. Als de reservemarge van 500 tickets per dag is uitgeput, blijven de kassa’s vrijdag gesloten.”

Een tweede reden waarom Robbrecht en Tulkens opgetogen zijn, is de erkenning door de Openbare Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) van de inspanningen die de organisatoren hebben geleverd inzake milieuvriendelijkheid van het muziekfestival.

Het festivalterrein zal bezaaid staan met containers voor de selectieve inzameling van afval. “Tijdens het festival werken we uitsluitend met PET-bekers en -flesjes. Er zullen constant vijftien mensen bezig zijn met de inzameling en verwijdering van afval en zwerfvuil. Dit jaar zetten we bovendien een aantal kippen in om etensresten op te peuzelen. Daarnaast blijven we investeren in comfort voor de festivalbezoekers. De chemische toiletten worden gebannen. We keren terug naar de traditionele toiletten en de bezoeken worden weer gratis.”

YVES VREBOS Foto: Schepen van Jeugd Kris Van Duyse, Geert Robbrecht, Robin Tulkens, burgemeester Stany De Rechter en Maarten De Groof van OVAM. FOTO Evelien de Jonghe

MEER OVER OVAM

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio