Verstrepen: "Huurmoordenaar voor Martin"

Verstrepen: Huurmoordenaar voor Martin

Verstrepen: "Huurmoordenaar voor Martin"

Print
Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen heeft dinsdagavond heel wat reacties losgemaakt met een bedenkelijke uitspraak over de vrijlating van Michelle Martin op twitter. Zo suggereerde hij een huurmoordenaar in te schakelen om de ex-vrouw van Dutroux om het leven te brengen. "Totaal onaanvaardbaar", reageerde onder meer CD&V-voorzitter Wouter Beke.

De sinds enkele maanden partijloze Verstrepen liet dinsdagavond zo zijn eigen licht schijnen over de ophef rond de vrijlating van Martin. "Niet zeveren, als we samenleggen (public funding) dan kunnen we toch een Albanees vinden én betalen die Michèle Martin (sic) neerlegt.. kandidaten?", twitterde hij.

De tweet lokte meteen wenkbrauwgefrons uit op de microblogsite, waarop parlementslid Verstrepen nog even doorging. "Voor weinig geld opgeruimd, veel goedkoper dan een klooster bewaken", klonk het even later. Om te vervolgen: "Bij nader inzien, Albanezen zijn te duur tegenwoordig, een drugsverslaafde junkie doet t voor minder :)".

Onaanvaardbaar

"In onze democratie totaal onaanvaardbaar", schaarde toen ook CD&V-voorzitter Wouter Beke zich achter de intussen stevig aangedikte groep verbolgen twitteraars. "Ouders respecteren met veel pijn uitspraak justitie."

Peumans: 'Deontologisch onverantwoord'

Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans (N-VA) vindt de tweet van parlementslid Jurgen Verstrepen (ex-LDD) deontologisch onverantwoord. Verstrepen voert aan dat hij met zijn oproep enkel een discussie heeft willen losweken, maar voor Peumans is Twitter te beperkt om een diepgaande discussie over doodstraf of vervroegde vrijlating te voeren, zo stelde hij woensdagochtend op Radio 1.

Verstrepen zegt begrip te hebben voor een deel van de volkswoede, maar vindt dat de discussie ten gronde gevoerd moet worden over de eventuele herinvoering van de doodstraf - waar hij geen voorstander van is - en over de vervroegde vrijlating. "Ik ben niet zo gek om op te roepen om echt een huurmoordenaar in te huren. Ik wil mezelf niet buiten de wet stellen", aldus het Vlaams parlementslid.

Foto Photo News

Nu in het nieuws