Golf van inbraken in de Zuidrand van Antwerpen

Golf van inbraken in de Zuidrand van Antwerpen

Golf van inbraken in de Zuidrand van Antwerpen

Print
Het voorbije weekend noteerde de politie opnieuw een recordaantal inbraken in Hoboken en Wilrijk. Het ging vooral om pogingen (26) en 7 gelukte inbraken. Daarmee komt het totaal van 22 tot en met 26 augustus op 41 pogingen en 11 effectieve inbraken in die omgeving.

Volgens de politie sloegen de daders vooral toe in de Zorgvlietstraat, Moretusstraat en Egied Segerslaan. Ook in de Pieter Van Passenstraat, Valkstraat en de Palmanshoevestraat zouden feiten zijn gebeurd. De inbrakenplaag is al een paar dagen bezig.

Veel potentiële slachtoffers hadden niets eens gemerkt dat er inbrekers waren gepasseerd omdat slechts een kleine inkeping in de voordeur wees op een inbraakpoging. Als de daders de deur niet meteen open kregen, dan namen ze de volgende. Ze viseerden alleen deuren in kunststof.

Politiewoordvoerster Veerle De Vries waarschuwt de bewoners dat ze hun deuren op nachtslot moeten doen.

"Bij deze inbraken gingen de daders telkens op dezelfde manier tewerk. Met een schroevendraaier tussen de deur en de deurstijl steken. Deuren die niet in het nachtslot gedraaid zijn, springen dan gemakkelijk(er) open. Dus de buitendeuren 's nachts of bij het verlaten van de woning niet gewoon dichttrekken, maar effectief het slot (drie)-dubbel dichtdraaien. Bij het verlaten van de woning moeten de ramen volledig gesloten zijn, niet op kipstand zetten."

AK

Archieffoto

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio