Vleermuizen houden horecazaak in Fort van Koningshooikt dicht

Vleermuizen houden horecazaak in Fort van Koningshooikt dicht

Vleermuizen houden horecazaak in Fort van Koningshooikt dicht

Print
Lier - De eigenaars van het Fort van Koningshooikt krijgen geen milieuvergunning voor de exploitatie van een café. Aan de hand van het ingediende dossier is het namelijk niet mogelijk om de impact op de vleermuizenpopulatie in het fort te bepalen.
Wim Van Leuven vroeg aan het schepencollege van Lier een milieuvergunning klasse 2 voor de exploitatie van een café met dansgelegenheid in het Fort van Koningshooikt, gelegen aan de Donderheide. "We hebben de aanvraag zo breed mogelijk geformuleerd en dat heeft uiteindelijk in ons nadeel gespeeld", zegt Van Leuven.

"Het is immers niet onze bedoeling om van de horecaruimte van het fort een café te maken dat dagelijks open is. We zien het eerder als een polyvalente ruimte die we in dagverhuur willen uitbaten. Zo vragen bijvoorbeeld heel wat bedrijven, die naar het fort voor een teambuilding komen, een ruimte om nadien te vergaderen of te dineren. De polyvalente ruimte kan verder ook voor recepties, koffietafels en allerlei feesten verhuurd kunnen worden."

De polyvalente ruimte die enkele jaren leeg stond, werd door de eigenaars van het fort volledig opgefrist. "We zorgden voor dubbele beglazing, een nieuwe toog en nieuwe toiletten. We hebben dus al heel wat kosten gemaakt en zijn klaar om open te gaan. We hadden nooit gedacht dat we omwille van de vleermuizen in het fort geen milieuvergunning zouden krijgen. We werken nochtans zeer goed samen met het agentschap Natuur en Bos", stelt Wim van Leuven.

Het is net dat agentschap dat de milieuvergunningsaanvraag negatief adviseerde. Het agentschap sluit namelijk niet uit dat de exploitatie van een café met dansgelegenheid in combinatie met de andere activiteiten een aantasting zou kunnen betekenen op het woongebied van de vleermuizen. Zolang die impact niet bekend is, is het toekennen van de gevraagde milieuvergunning volgens het agentschap Natuur en Bos niet aan de orde.

Wim Van Leuven is bereid een verslag over die impact te laten opstellen, maar gaat ook bij de bestendige deputatie in beroep tegen de beslissing van het Lierse schepencollege.

Info: www.teambuildingadventure.be

Chris VAN ROMPAEY
Foto DVDV

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio