Parkeerbeleid krijgt bijsturingen

De petitie van winkelvereniging Unimo tegen het toekomstige parkeerbeleid heeft vruchten afgeworpen. Er komen tal van aanpassingen.

“Het half uur gratis parkeren in de blauwe zone – in onder meer de Tommeltlaan, Grotenhof en Christus Koninglaan – is uitgebreid tot een uur”, vertelt Unimo-voorzitter Danny Van Clapdurp, de grote initiatiefnemer van de protestactie met affiches en bijhorende petitie. Verder worden ook de laad-en loszones op de Statielei aangewend om als parkeerruimte te dienen. “Je kan hier na de middag kortparkeren, met parkeerschijf, voor een half uur. Rond de mindervalidenplaatsen kregen we de toezegging dat er gaan bijkomen. Waar en hoeveel is nog niet helemaal duidelijk. De parkeerruimte aan de Dosfellei kan niet meer gebruikt worden. Enkel nog op woensdag voor de markt tot pakweg maart volgend jaar.”

En wat met het uurtje gratis parkeren in de ondergrondse parkeergarage van het Stadsplein? “Dat blijft voorlopig een half uur. Een uur blijkt niet haalbaar. Wel kregen we mee dat het stadsbestuur met de winkeliers hiervoor alsnog een oplossing hoopt te vinden.” Van Clapdurp spreekt hoe dan ook van een hele overwinning. “Zonder de steun van onze klanten hadden we dit niet kunnen bereiken. Ik ben behoorlijk trots dat we dit voor Mortsel wisten te realiseren.”

SSl

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio