Luikse bisschop staat achter opname Martin in klooster

Luikse bisschop staat achter opname Martin in klooster

Luikse bisschop staat achter opname Martin in klooster

Print
Mgr. Aloys Jousten, bisschop van Luik, staat achter de opname van Michelle Martin, de ex van Marc Dutroux, in het clarissenklooster in Malonne (Namen). Dat meldde het Zwitserse katholieke persagentschap Apic maandag op basis van de Duitstalige omroep in Eupen.

De Luikse bisschop verklaarde aan de Belgischen Rundfunk dat de clarissen met hun bereidheid om Martin in hun klooster op te nemen "een waarachtige christelijke getuigenis" afleggen. "Een mens blijft een mens", aldus mgr. Jousten.

Dinsdag spreekt het Hof van Cassatie zich uit over het beroep dat door de procureur-generaal van Bergen en enkele burgerlijke partijen werd aangetekend tegen de vervroegde vrijlating van Michelle Martin.

Mgr. Jousten staat bekend om zijn maatschappelijke standpunten. Zo veroordeelde hij in juli het homofoob geweld. En in juni betreurde hij dat er te weinig christenen geëngageerd zijn in de politiek. Vorig jaar in december veroordeelde hij de aanslag in Luik. Eerder sprak de Luikse bisschop ook al zijn solidariteit uit met de werknemers van ArcelorMittal.

Lees ook Politie Malonne klaar voor komst Martin

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws