Honderd oldtimers kleuren binnenwegen

Honderd oldtimers kleuren binnenwegen

Honderd oldtimers kleuren binnenwegen

Print
Schoten - Honderd kleurige oldtimers doorkruisten zaterdag onze regio. Ze namen deel aan de vierde editie van de Nederlandse ‘Waalre Classic Car Rally’.
Die rally startte 's ochtends in het Nederlandse dorp Waalre. De bestuurders volgden een traject dat hen langs Turnhout ons land in leidde.

Na een koffiestop in Corsendonk nuttigden ze een lunch in restaurant De Linde in Schoten, dat volledig afgehuurd was. “Het is al de vierde keer dat we de rally organiseren. Het eerste jaar waren er 85 deelnemers maar sinds vorig jaar zijn we met honderd. Dat is meteen ook de limiet. Mochten er nog meer deelnemen, zou het organisatorisch te moeilijk zijn. Het is nu al zoeken naar locaties waar voldoende parkeerplaats is”, vertelt organisator Leon Van De Kerkhof (60).

De opzet is ongeveer 15.000 euro aan het goede doel schenken. Alle deelnemers betalen 295 euro inschrijvingsgeld en de tocht werd gesponsord.

De opbrengst gaat naar twee doelen: Woldersven, een vakantieoord voor personen met een handicap, en het Diaconaal Noodfonds Waalre, dat mensen helpt die in extreme armoede verkeren.

De optocht van de oldtimers kreeg veel bekijks onderweg. Er reden vele kleurrijke en klassieke exemplaren mee, maar ook enkele pareltjes die van nog voor de oorlog afstammen. “Zo rijden er enkele Beverley’s mee van de jaren 30 en een Jaguar van 1949. Maar ook een Chevrolet Corvette, Alfa Romeo en Aston Martin”, aldus Van De Kerkhof. “Al onze wagens werden gebouwd voor 1975 op vijftien auto’s na”.

Greet Wouters
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio