Pasar Essen organiseert wandeling langs Brabantse Wal

Pasar Essen organiseert wandeling langs Brabantse Wal

Pasar Essen organiseert wandeling langs Brabantse Wal

Print
Essen - Wie van een gezonde ontspanning, een fietstocht, een wandeling of een culturele uitstap houdt kan terecht bij wandelclub Pasar Essen. Het gehele jaar door organiseert deze vereniging activiteiten voor alle leeftijden.
Op zondag 9 september voert de wandeling van de Kraaijenberg langs de Brabantse Wal om hoeve Hildernisse heen. De steilrand overbrugt hier een hoogteverschil van circa 10 m tussen het Markiezaatsmeer en de hoge zandgronden. Het Markiezaatsmeer is een door de Deltawerken afgesloten deel van de Oosterschelde dat verzoet is. Het is rijk aan vogels. Hildernisse herinnert aan een verdronken dorp in het Markiezaat. U wandelt door het dal van de Blaffert naar de Duintjes. Lindonk biedt een vergezicht op de polder. Halverweg ligt landgoed Mattemburgh met de orangerie als rustpunt. Terug over de Vossenweg komt u in de bossen aan de achterzijde van het landgoed Mattemburgh. Daarna daalt de weg af naar de Augustapolder. U komt over de Kraaijenberg, met een panorama op het Markiezaatsmeer, terug op het vertrekpunt.

De wandeling gaat over een afstand van 9 kilometer. Vertrek van de wandeling om 13u15 aan bezoekerscentrum De Kraaijenberg, Fianestraat 17 te Bergen op Zoom. Wie in Essen wil vertrekken wordt voor carpooling verwacht aan het Heuvelplein om 12u45.

Deelname:

leden 1,00 euro, niet leden 1,50 euro (verzekering inbegrepen)

Info:

André 0478.59.49.25 of Jos 0477.21.43.81

MaTi
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio