Opnames film Lars von Trier starten dinsdag "in en rond Gent"

Opnames film Lars von Trier starten dinsdag in en rond Gent

Opnames film Lars von Trier starten dinsdag "in en rond Gent"

Print
De Deense regisseur Lars von Trier (rechts op foto) start dinsdag met de opnames van zijn veelbesproken film Nymphomaniac. De opnames zullen elf weken duren en vinden gedeeltelijk in België plaats. De release wordt verwacht in 2013, zegt Location Flanders, dat Vlaanderen en zijn steden wil promoten als filmlocatie.

De opnames in België starten dinsdag al en zullen een negental dagen duren, zegt Bert Hamelinck van het Belgische productiehuis Caviar. Nymphomaniac is een internationale coproductie, onder meer met Caviar. Er wordt gedraaid "in en rond het Gentse". De rest van de filmopnames gebeurt in het Duitse Noord-Rijnland-Westfalen.

Joe

Nymphomaniac wil het erotische leven van een vrouw in beeld brengen tot haar vijftigste. Het verhaal wordt verteld door het hoofdpersonage, de zelfverklaarde nymfomane Joe.

De in elkaar getimmerde Joe wordt op een koude winternacht gevonden in een steegje door de oude charmante vrijgezel Seligman. Hij neemt haar mee naar zijn appartement, waar hij haar wonden verzorgt en haar ondertussen uitvraagt over haar leven.

Charlotte Gainsbourg (links op foto), die eerder al speelde in von Triers Melancholia, neemt de rol van Joe voor haar rekening. Seligman wordt gespeeld door Stellan Skarsgard, die onder meer bekend is van Breaking the Waves. Andere bevestigde namen op de voorlopige cast-lijst zijn Stacy Martin (als de jonge Joe), Shia Labeouf, Jamie Bell, Connie Nielsen en Mia Goth. De film wordt omwille van censuur uitgebracht in verschillende versies.

Nymphomaniac wordt in 2013 in België verdeeld door ABC Distribution.

Belga
Foto Photo News

.

Nu in het nieuws