6 jaar cel geëist voor poging doodslag op agenten

Print
De 32-jarige Karim A. uit Antwerpen hangt zes jaar cel boven het hoofd voor drie gewapende overvallen aan geldautomaten en voor poging tot doodslag op de agenten die hem wilden oppakken. De zaak is maandag behandeld voor de Antwerpse strafrechter.

Karim A. had op 19 februari een man onder bedreiging van een pistool gedwongen om 600 euro af te halen in de selfbanking aan de Antwerpse Pacificatiestraat. Drie dagen later sloeg hij toe in de selfbanking op de Amerikalei.

Een 17-jarig meisje wilde net haar code intikken toen de beklaagde zijn pistool op haar richtte. Ze zakte van de schrik ineen. Karim A. sloeg haar met het wapen tot bloedens toe op het achterhoofd en trapte tegen haar knie toen ze begon te roepen. Hij droop zonder buit af.

Een uur later had hij het op een vrouw gemunt in een andere selfbanking op de Amerikalei, maar ook zij begon te roepen waardoor hij de benen nam. Een getuige had intussen de politie verwittigd en die merkte Karim A. even later op.

Hij ging lopen, maar draaide zich in de Vostermansstraat plots om en richtte zijn pistool op de politiemensen. Hij spande het wapen op en wilde volgens de procureur ook schieten, maar zijn pistool deed het niet. Hij werd overmeesterd en opgepakt.

De beklaagde had geld nodig voor drugs. Hij bekent de hold-ups, maar had naar eigen zeggen niet de intentie om de politiemensen te doden. Vonnis op 31 augustus.

.

Nu in het nieuws