Meer publieke openingsuren voor zwembad Groenenhoek

Het zwembad Groenenhoek aan het Orpheusplein zal opnieuw meer beschikbaar zijn voor het publiek. De openingsuren voor de gewone burgers worden vanaf maandag 3 september fors uitgebreid.

Van den Bos Thijs

“Eind 2003 heropende het zwembad Groenenhoek na een grondige renovatie opnieuw haar deuren”, verduidelijkt onafhankelijk districtsraadslid Arnold Peeters. “Zwemclubs en scholen konden er opnieuw in de beste omstandigheden trainen en wedstrijden houden. Maar voor de burgers die een verfrissende duik wilden nemen, waren de openingsuren erg beperkt."

Samen met diverse buurtverenigingen en buurtbewoners ijverde Arnold Peeters de voorbije zes jaar op de districtsraad voor meer openingsuren. “Door een grondige evaluatie van de huidige uren en door stevig knip- en plakwerk kunnen de stedelijke diensten tegemoetkomen aan meer publieksuren, zonder hiervoor te moeten schrappen in het aanbod naar school- of sportclubzwemmen. De toekomst zal moeten uitwijzen of deze nieuwe regeling zal slagen.” Er komen meer uren bij op maandag en vrijdag van 13.30 tot 19u, op dinsdagvoormiddag van 8 tot 12u, op donderdag van 7 tot 8.30u en van 13.30 tot 16u.

“Ik ben erg tevreden met deze grote stap vooruit”, besluit Arnold Peeters. “Diverse acties, mondelinge vragen en voortdurende dialoog hebben hun vruchten afgeworpen. Ik wil daarvoor ook districtsvoorzitter Peter Raats en schepen van Sport Ann Bakelants bedanken om mijn vraag te ondersteunen en te verdedigen bij de Stedelijke Overheid.”

  TVDB

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio