Theo Janssen (ex-Genk) keert terug naar Vitesse

Theo Janssen (ex-Genk) keert terug naar Vitesse

Theo Janssen (ex-Genk) keert terug naar Vitesse

Print
Theo Janssen vertrekt alsnog met onmiddellijke ingang naar Vitesse. De Arnhemse club en Ajax hebben maandag overeenstemming bereikt over een transfer van de middenvelder. Dat meldt Sport Promotion, het managementbureau dat de zaken van de linksbenige voetballer behartigt.

Ajax en Vitesse bereikten al een akkoord over een afkoopsom van 600.000 euro. De Arnhemse club maakte later bekend dat het slechts 500.000 wilde betalen, maar kwam de Amsterdammers maandag alsnog tegemoet.

"Ik voel me opgelucht, zo kun je het wel stellen ja", reageert Janssen, een geboren Arnhemmer. "Dit heeft allemaal veel te lang geduurd. Dat lag niet aan mij of aan onze eisen. Van mijn kant is er alleen maar duidelijkheid geweest: ik wilde graag naar Vitesse en heb van begin af aan gezegd dat ik daar ook zelf in wilde investeren. Gevoel is voor mij belangrijker dan euro's."

Ajax nam Janssen vorig jaar voor 3 miljoen over van FC Twente. Na een moeizame start had hij na de winterstop een aandeel in de landstitel van de club uit de hoofdstad. Janssen wilde echter terug naar Vitesse omdat Frank de Boer hem geen basisplaats wilde garanderen. "Ik zal altijd met veel plezier terugkijken op mijn tijd bij Ajax", vervolgde de 31-jarige middenvelder die voor 3 jaar tekent bij Vitesse. "We hebben toch de titel gepakt vorig seizoen, dat was een kick om mee te maken."

Janssen begon zijn carrière bij Vitesse, dat hem in 2003 een seizoen verhuurde aan Racing Genk.

Foto Photo News

Meer sportnieuws