Hardleerse drugsdealer krijgt 18 maanden cel

Hardleerse drugsdealer krijgt 18 maanden cel

Hardleerse drugsdealer krijgt 18 maanden cel

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Abdelkader E. (25) maandag veroordeeld tot achttien maanden cel en 6.000 euro boete voor het dealen van het drugs.

Hij had zijn voorraadje in de gemeenschappelijke kelder van zijn appartementsgebouw verstopt, maar een medebewoner had het daar ontdekt en de politie verwittigd.

De politie had al eerder een tip gekregen dat Abdelkader E. drugs verkocht. Die informatie leek bevestigd te worden toen een medebewoner op 30 maart een tas met luipaardmotief aantrof in de kelder van een gebouw aan de Lange Lozanastraat in Antwerpen. Er stak verpakkingsmateriaal en een weegschaal in, alsook zakjes met een wit poeder. Het bleek om 250 gram cocaïne te gaan.

Tijdens een huiszoeking bij de beklaagde werd hetzelfde type verpakkingsmateriaal gevonden als in de tas. Er werden ook vier gsm's, een laptop en 2.400 euro cash in beslag genomen.

Op de laptop werd een bestand met namen en telefoonnummers aangetroffen en uit het onderzoek van zijn telefoonverkeer bleek dat hij op drie maanden tijd 2.000 gesprekken had gevoerd en 11.000 sms'jes had verstuurd en ontvangen.

Abdelkader E. ontkende dat hij dealde en dat de cocaïne van hem was, maar zijn DNA werd aangetroffen op de weegschaal en het verpakkingsmateriaal in de tas. Hij werd eerder al veroordeeld voor drugsfeiten. De rechtbank vond de feiten dan ook bewezen.

Belga

.

Nu in het nieuws