Tot 3 jaar cel voor drugssmokkel vanuit Jamaica

Tot 3 jaar cel voor drugssmokkel vanuit Jamaica

Tot 3 jaar cel voor drugssmokkel vanuit Jamaica

Print
De Antwerpse strafrechter heeft Farah M. maandag veroordeeld tot twee jaar cel en 6.000 euro boete, omdat ze 17,65 kilogram marihuana het land had binnengesmokkeld. Ze had dat in opdracht van Steven B. (23) gedaan. Die kreeg drie jaar cel en 6.000 euro boete, beiden met uitstel.

Farah M. kwam op 20 mei terug van een reisje naar Jamaica. Toen een douanebeambte op de luchthaven van Zaventem vroeg of ze iets had aan te geven, sloeg ze in paniek. Ze riep dat de koffer die ze vast had niet van haar was en wilde gaan lopen. De beambte hield haar tegen, opende de koffer en vond 17,65 kilogram marihuana.

De vrouw verklaarde dat Steven B. alles geregeld had. Hij had haar in oktober 2011 voor het eerst aangesproken over een drugstransport en had haar 3.000 euro beloofd. Tijdens haar eerste reis had ze nog geen drugs durven meenemen, maar de tweede keer wel. Steven B. had haar persoonsbeschrijving doorgegeven aan een man die hij 'Mickey Mouse' noemde en die had haar in Jamaica de marihuana gegeven.

Farah M. liet verstek gaan op het proces. De advocaat van Steven B. had aangevoerd dat zijn cliënt gehandeld had in opdracht van derden. Die hadden hem en zijn vriendin beschermd tegen haar verkrachters, maar hij moest in ruil wel mensen aanbrengen die drugs wilden smokkelen.

Belga

.

Nu in het nieuws