NBC verwart Neil Armstrong met Neil Young

Print

NBC verwart Neil Armstrong met Neil Young

De Amerikaanse zender NBC heeft een pijnlijke vergissing begaan bij de berichtgeving over het overlijden van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong. De omroep was een van de eersten om het overlijden te melden, maar jammer genoeg gebeurde dat met de naam van 'Neil Young' in de titel. Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf was Armstrong in 1969 dan weer de eerste man op de aarde.

De fout op de website van NBC werd al na zeven minuten rechtgezet. Toch was de woede bij veel internetgebruikers groot. De zender heeft zich al verontschuldigd voor de vergissing.

Voor alle duidelijkheid: de 66-jarige rockster Neil Young, bekend van nummers als Heart of Gold, Rockin' in the Free World en Like a Hurricane, is nog altijd springlevend. Hoe hij op de fout reageerde, is niet bekend.

Fans van de Canadese zanger vieren net dit jaar de 20ste verjaardag van zijn succesvolle album 'Harvest Moon', een term die gebruikt wordt om een zeer heldere volle maan in de herfst te beschrijven.

"Eerste man op aarde"

Ook de Nederlandse krant De Telegraaf beging een vergissing in de berichtgeving over het overlijden van de voormalige astronaut. Volgens de website van de krant was Armstrong in 1969 de eerste man op de aarde.

Foto's NBC.com en telegraaf.nl

.

Nu in het nieuws