Vlaams Belang Antwerpen steunt lijsttrekker in Blankenberge

Vlaams Belang Antwerpen steunt lijsttrekker in Blankenberge

Vlaams Belang Antwerpen steunt lijsttrekker in Blankenberge

Print
Een reeks Antwerpse kopstukken van Vlaams Belang voert maandag campagne in Blankenberge. Ze doen dat om lijsttrekker en Kamerlid Tanguy Veys er een hart onder de riem te steken, maar ook omdat heel wat Antwerpenaren hun intrek hebben genomen in de West-Vlaamse badstad.

"Antwerpen laat Blankenberge niet los". Met die slogan trekken kopstukken als Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Tanguy Veys maandag door de straten van Blankenberge. Niet toevallig, want de aanwezigheid van Antwerpenaren is groot in Blankenberge. "Parijs heeft Le Touquet, wij hebben Blankenberge", duidt Filip Dewinter. "Ik stel vast dat ik hier meer Antwerpenaren zie dan in Borgerhout. Dat wil iets zeggen."

Dewinter geeft toe dat het Antwerpse Vlaams Belang een aantal kopstukken op de been bracht om zich te tonen in Blankenberge, maar ook aan de kust. "We zitten niet ver van Oostende, waar ze toch ook wel te kampen hebben met criminaliteit, migrantenproblematiek en dergelijke. Problemen waar wij een antwoord op hebben."

Dewinter hoopt het goed te doen in West-Vlaanderen en denkt dat er kansen liggen in steden als Brugge, maar ook in het zuiden van de provincie, waar de voorbije maanden regelmatig sprake was van grenscriminaliteit. "Bovendien profiteren we hier ook van onze structuur die er al dertig jaar staat, terwijl N-VA, die mikt op een groot deel van onze stemmers, nu pas voor het eerst alleen opkomen", besluit Dewinter.

Foto: Filip Dewinter

Foto Belga

Nu in het nieuws