Golfer Nicolas Colsaerts met wildcard in Europees team voor Ryder Cup

Nicolas Colsaerts mag als eerste Belgische golfer ooit deelnemen aan de Ryder Cup. De Brusselaar kreeg maandag één van de twee wildcards van de Spanjaard José Maria Olazabal, kapitein van het Europese team.

fvangarderen

Colsaerts kon zich afgelopen weekend niet rechtstreeks plaatsen voor het Europese team. Daarvoor had hij op het Johnnie Walker Championship in Schotland bij de eerste twee moeten eindigen, maar de Brusselaar raakte niet verder dan de 19de plaats. Onze landgenoot, 35ste op de wereldranglijst, is er dankzij een wildcard toch bij, net als de Engelsman Ian Poulter.

Illinois

De Ryder Cup is dit jaar aan zijn 39ste editie toe, en gaat door van 28 tot 30 september op de golfbaan van de Medinah Country Club in de Amerikaanse staat Illinois. Op het prestigieuze toernooi neemt een Europese selectie het op tegen een Amerikaanse selectie, telkens bestaand uit twaalf spelers.

De tien spelers die zich rechtstreeks plaatsten voor het Europese team zijn 's werelds nummer 1 Rory McIlroy (NIe), Justin Rose (Eng), Graeme McDowell (NIe), Paul Lawrie (Sch), Francesco Molinari (Ita), Luke Donald (Eng), Lee Westwood (Eng), Sergio Garcia (Spa), Peter Hanson (Zwe) en Martin Kaymer (Dui).

Belga

Foto: Reuters