N-VA Ekeren klaar voor verkiezingen

N-VA Ekeren klaar voor verkiezingen

N-VA Ekeren klaar voor verkiezingen

Print
Verkiezingen 2012 N-VA Ekeren heeft haar programma en lijst voor de komende districtsraadsverkiezingen klaar. De nadruk ligt vooral op het uitbreiden van de bevoegdheden en het behouden van het dorpse karakter van Ekeren.
De heraanleg van het Kristus-Koningplein en de omliggende straten gaan, volgens de N-VA, een belangrijke rol spelen in het behouden van het dorpse karakter van Ekeren. Lijsttrekker en huidig districtsschepen Koen Palinckx licht toe : "Het nieuwe plein mag geen dode vlakte worden, dit moet echt een plein zijn waar evenementen georganiseerd kunnen worden en waardoor de hele dorpskern opgewaardeerd zal worden. Maar evenementen alleen gaan niet zorgen voor een impuls voor het centrum. We moet ook zwaar investeren in de heraanleg van de omliggende straten en vooral in het ondersteunen en stimuleren van onze lokale economie, handel en horeca."

Bij de heraanleg moet er natuurlijk ook rekening gehouden worden met parkeermogelijkheid. N-VA gaat in hun programma op zoek naar alternatieven. "Er moet bijvoorbeeld gekeken worden hoe de huidige Aldi-site een meerwaarde kan betekenen voor het centrum en of er werk gemaakt kan worden van het medegebruik van privé-parkings."

De lijst zelf heeft een uitgesproken Ekers karakter, het merendeel van de kandidaten zijn geboren Ekerenaars en hebben hun strepen al verdiend in het bestuur van verschillende Ekerse verenigingen.

TTSY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio