Ook PVDA geeft aftrap voor verkiezingen

Print
PVDA Sint-Niklaas heeft haar kandidatenlijst en belangrijkste agendapunten voorgesteld. "We mikken op minstens één zetel in de gemeenteraad."

Arbeiders, syndicalisten en kunstenaars vinden zich op de lokale verkiezingslijst van de PVDA. "Steden zijn een commercieel product geworden. Kijk maar naar het Waasland Shopping Center, dat als een belangrijke troef van de stad wordt gezien", zeggen lijsttrekker Jan Vandeputte en lijstduwer Helga Collyn, onafhankelijk kandidaat. "Wij willen de stad innemen en teruggeven aan de mondige burger." Dat beogen ze onder andere via 1.000 extra sociale woningen, huursubsidies en het bevorderen van solidair wonen.

"Het huidige stadsbestuur heeft het woonbeleid verwaarloosd. De resultaten zijn er dan ook naar: 17% van de Sint-Niklase gezinnen geeft meer dan 40% van het inkomen aan woonkosten", weet Vandeputte. "Ook wijkbudgetten en cultuurprojecten in de buurten zijn cruciaal. Verenigingshuizen en buurtwerkers in de deelgemeenten zijn tot nu toe een gemiste kans gebleven. Verder zijn we van mening dat AZ Nikolaas opnieuw publiek moet worden en er een sociale tandartsenpraktijk moet komen." De partij mikt op minstens één zetel. "Zo willen we het bestuur wakker houden en ervoor zorgen dat iedereen als Sint-Niklazenaar wordt aanzien, ook mensen met een beperking of met een andere huidskleur of overtuiging."

Volledige kandidatenlijst en programma http://pvdaplus.be/lokaal/sint-niklaas.

SOPY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio