Kopstukken Samen-sp.a&Groen! zijn bekend

Print

Kopstukken Samen-sp.a&Groen! zijn bekend

Hieronder een overzicht van de kopstukken van de gezamenlijke lijst van sp.a en Groen!.
strong>Lijsttrekker: samen-sp.a-groen –Benny Smets (50 jaar) - Eindhout

Plaats 2: samen-sp.a-groen - Ellen Deroy (32 jaar) - Veerle

Plaats 3: samen-sp.a-groen – Jurgen Mensch (37 jaar) – Klein Vorst

Plaats 4: samen-sp.a-groen - Britt Mondelaers (18 jaar) – Groot Vorst

Plaats 5: samen-sp.a-groen - Reena Dillen (40 jaar) – Veerle Heide

Plaats 6: samen-sp.a-groen - Julien Mondelaers (67 jaar)

Julien Mondelaers, sociaal en joviaal, is gehuwd met Anny van Genechten en woont in de Langvoort in Vorst. Julien is vader en grootvader waardoor je hem regelmatig zult zien supporteren voor zijn kleinkinderen langs het voetbalplein van Standaard Vorst. Julien is een gepensioneerd onderwijzer. Zijn hobby’s zijn fietsen en tuinieren. Julien is al 40 jaar actief in de socialistische beweging BSP, SP, SP.A.

Hij heeft zowel in de gemeenteraad als het OCMW gezeteld. Julien heeft als OCMW raadslid destijds geijverd voor de bouw van Dagcentrum Vogelzang en als OCMW voorzitter gezorgd voor de bouw van de OCMW keuken voor het klaarmaken van de warme maaltijden voor onze gepensioneerden. Nog steeds is Julien sociaal actief bij de Minder Mobiele Centrale, vriendenkring dagcentrum Vogelzang, bond van socialistische gepensioneerden. hij zal zich blijven inzetten voor minder bedeelden, gehandicapten en senioren, ook diegenen die niet meer kunnen mee fietsen, hierbij denkt hij aan de oprichting van een sociaal restaurant.

Julien heeft door zijn jarenlange ervaring in het onderwijs en OCMW meermaals ondervonden hoe belangrijk het is om een sterke socialistische partij te hebben zowel op lokaal als nationaal vlak.

Plaats 7: samen-sp.a-groen - Stijn Van der Vliet (30 jaar)

Stijn Van der Vliet woont in de Veldstraat in Groot Vorst. Stijn is na 10 jaar werken terug aan het studeren geslagen. Hij studeert nu “Maatschappelijk Werk” aan de "Sociaal Hoge School Leuven". Door zijn stage bij het rust-en verzorgingstehuis "Haanven" werd zijn blik op de leefwereld van de senioren nog breder. In zijn vrije tijd gaat Stijn al eens kegelen of kaarten met senioren of organiseert een activiteit voor de Laakdalse jongeren.

Stijn: “Mijn kinderjaren sleet ik vooral in de VZW "Dennenoord" waar mijn grootouders Charel Hendrickx en Roza Ven actief waren en anderzijds in de Trichelhoek waar mijn grootouders Frans Van der Vliet en Mit Van de Ven woonden. Ik was zowel lid van de Chiro van Vorst-Centrum als van Eindhout. Daarnaast was ik ook steeds terug te vinden op de sportkampen en in Jeugdhuis "Den Auwel". Aangezien mijn vriendenkring zich spreidt over alle deelgemeentes van Laakdal voel ik me op en top Laakdaller."

"Op sportief vlak ben ik steeds zeer actief geweest: Competitiezwemmer bij de zwemclub van Geel, De Kempische Boxing club te Veerle, en VVDH kringgroep Laakdal, (hondenschool achter de kerk in Vorst). Nu ben ik nog actief als recreatief zwemmer, wielertoerist en jogger. Je kan me ook nog steeds terug vinden in de lokale fitness te Eindhout en in de Bowling te Herselt waar ik in de Liga bowling."

"De afgelopen jaren was ik vooral actief in het dagelijks bestuur van de jeugdraad en speelpleinwerking . Sinds kort ben ik actief in de Laakdalse cultuurraad. Door mijn studie “Maatschappelijk werk” tracht ik een lokale visie te ontwikkelen omtrent economie, tewerkstelling en werkloosheid. Zoals iedereen weet roepen alle nationale en Europese instanties dat groei, economie en tewerkstelling de basis is om uit de crisis te komen. Tewerkstelling in Laakdal is voor mij een belangrijk thema want arbeid en inkomen is een basisrecht daarom wil ik elk lokaal tewerkstellingsinitiatief ondersteunen. Zowel de Laakdalse werknemer als Laakdalse middenstand/KMO heeft aan mij een luisterend oor."

Ik koos voor sp.a en het project samen-sp.a-groen omdat het een geëngageerd team is met een duidelijke visie op de toekomst van Laakdal. De combinatie van ervaring en geëngageerde politiek bewuste jongeren is positief voor Laakdal. Ik heb enkele jaren in de jeugdraad gezeten waardoor ik "naar mijn mening" een heldere kijk op het politieke gebeuren kreeg in Laakdal. Mijn keuze voor sp.a was dan ook een duidelijk overwogen keuze om samen met dit team de volgende 6 jaar aan een vooruitstrevend Laakdal te werken! Samen Laakdal!

Plaats 8: samen-sp.a-groen - Peter Breugelmans (49 jaar)

Peter Breugelmans woont al 20 jaar in de Lange Blok te Erle, Peter is landbouwingenieur en heeft 4 jaar in Brazilië gewerkt in het kader van een ontwikkelingsproject. Peter is vader van 6 kinderen en getrouwd met Tine Becuwe. Tine is eigenares van de biologische winkel ”De Cruythoeck” te Westerlo en kokkin macrobiotiek.

Peter: “Solidariteit met de mensen in de derde wereld is heel belangrijk voor mij. Ik werk bij Oxfam Solidariteit. Solidariteit met de zwakkeren in onze samenleving en zorg voor de natuur zijn heel belangrijk voor mij. Al 30 jaar zet ik mij actief in en voor allerlei bewegingen. Ik ben voorzitter van Groen – Laakdal, voorzitter van Garos (raad voor ontwikkelingssamenwerking), actief lid van de Laakdalse mobiliteitsraad en GECORO (Adviesraad Ruimtelijke Ordening), actief in Wervel (nationale Werkgroep voor een rechtvaardige en verantwoorde landbouw) en 11.11.11.
Samen gaan we ervoor.

Plaats 9: samen-sp.a-groen - Inge Boonen (40 jaar)

Inge Boonen woont sinds enkele jaren in de Bloemekeswijk te Eindhout. Inge heeft nooit langer dan 3 jaar ergens gewoond, nu met haar zoontje Stan wil ze zich echt graag in Laakdal vestigen en wil ze zich graag engageren voor Eindhout. Inge: “Ik wil me actief inzetten met samen-sp.a-groen om verder te werken aan een groen en sociaal Laakdal.” Mijn beroep is stewardess, mijn vele reizen over heel de wereld hebben mij alleen meer duidelijk gemaakt hoe heerlijk wij hier wonen. Aan de andere kant, vind ik het wel gek dat we niet meer van elkaar opsteken. Elk land of elke stad heeft wel zijn goede en minder goede kanten en ik vond het altijd interessant om daarvan te leren. Hopelijk kan ik daar nu ook wat van doorgeven aan onze gemeenschap."

Plaats 10: samen-sp.a-groen - Vicky Van den Eynde (35 jaar)

Vicky Van den Eynde woont sinds enige jaren op de Diestse baan in Veerle. Vicky is gehuwd en heeft 3 zonen: Jitse, Jelte en Jurne. Vicky werkt bij de federale overheid en is tevens vrijwilliger bij het Rode Kruis. In het najaar gaat ze nog een opleiding voor ambulancier volgen Vicky gaat graag joggen en fietsen. Fietsen doet ze meestal via het netwerk van fietsknooppunten. Spijtig genoeg is ze soms de kluts kwijt omdat er bordjes verdwijnen. .

Haar grote passie is Egypte. Na een 15-tal reizen, kent ze er ondertussen toch al wel wat plaatsen en mensen. Naast het reizen houdt ze ook wel van een goed boek, liefst met een spannende verhaallijn.
Vicky: ”Ik hecht groot belang aan tijd spenderen met mijn gezin, en ouderen- en jeugdzorg. Ze heeft voor samen-sp.a- groen gekozen omdat dit project garant staat voor een veilige leefomgeving en een mooie toekomst voor haar kinderen.

Stefan Helsen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio