Raadsel rond dierenpesterijen

Dierenbezitters in Klein-Brabant zijn ongerust. De laatste dagen duiken er allerlei vormen van pesterijen op. Zo werd al enkele keren de omheining van weides doorgeknipt en werden paarden de straat opgejaagd. Eén keer probeerden jongeren zelfs een geit op te hangen, maar dat is mislukt.

ikerremans

“Ik trof mijn elfjarig paard Demi op 12 augustus aan met een diepe snee in de bil. Het ging duidelijk niet om een gewone schram, zoals ook de veearts bevestigde. Die snee werd opzettelijk aangebracht. Ik snap alleen niet hoe de daders op de afgelegen wei zijn geraakt, omdat die aan één kant paalt aan afgesloten bedrijfsterreinen. Alle afsluitingen bleken intact. Ik sta voor een raadsel”, zegt Kristel Meersmans uit Mariekerke (Bornem).

Ook Kim Allard uit Bornem begrijpt niet hoe haar elfjarig paard van de wei in de Boskant is geraakt. “Mijn stamboekpaard Chellina Z liep dolend op ’t Hoogste rond. Het verontrust me dat iemand mijn paard liet loslopen, terwijl je vanaf de straat niet ziet of kan vermoeden dat er een paard staat.”

In toeval geloven ze niet. “Op Facebook lazen we dat er recent nog soortgelijke zaken zijn gebeurd, telkens in het weekend. Enkele dagen geleden zijn bewoners in Luipegem ’s avonds opgeschrikt door gekrijs. Toen ze buiten liepen, zagen ze dat hun geit was opgehangen. Ze konden het dier nog net losknopen. De omheining van hun weide was doorgeknipt. Ze zagen vier jongeren die met lampen naar elkaar seinden, op de fiets wegrijden. Een voorbijganger schat de jongeren, drie jongens en een meisje met piercing, zo’n 25 jaar”, vertellen Kristel Meersmans en Kim Allard.

Hoofdpolitiecommissaris Marc Vervoort van de Klein-Brabantse politiezone kan voorlopig alleen het bestaan van één klacht bevestigen, maar kent nog niet het resultaat van het onderzoek. Het is alleszins nog te vroeg om met zekerheid een link tussen de verschillende feiten te kunnen leggen. Van de daders heeft de politie voorlopig nog geen spoor.

TAF PAUWELS / LEO DE NIJN Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio