Torres: "Een voorrecht om met Hazard te spelen"

Eden Hazard blijft een blinkend visitekaartje afgeven in de Premier League. De Rode Duivel scoorde zaterdag zijn eerste competitiegoal voor Chelsea en leverde de assist af bij de 2-0 van Fernando Torres.

jatimmermans

Geen twee zonder drie glansprestaties voor Hazard. Nadat de aanvaller zich al had onderscheiden tegen Wigan en Reading was het zaterdag opnieuw goed raak voor de Rode Duivel. Hazard deed Stamford Bridge tegen Newcastle opveren met een rake strafschop en legde met een subliem hakje de 2-0 eindstand panklaar voor Fernando Torres. Een doelpunt, twee uitgelokte strafschoppen en vier assists na drie wedstrijden. Zij die vooraf twijfelden of de miljoenen van Hazard zouden renderen, kunnen zich maar beter even in de haren krabben.

Lees ook: Hazard weer bepalend voor Chelsea

"Het is een voorrecht om met Eden Hazard te mogen voetballen", reageerde Fernando Torres. "Hij laat de dingen heel eenvoudig lijken en is heel belangrijk voor ons. Hazard, Mata en ikzelf verstaan elkaar uitstekend."

"Genieten"

Ook coach Roberto Di Matteo kon opnieuw niet om zijn kleine Belg heen. "Natuurlijk was het opnieuw genieten van Eden, maar hij heeft zich zo snel aangepast dankzij de klasse van het team."

Hazard telt steeds meer bewonderaars in Engeland. "Ik heb altijd tot rust en kalmte aangemaand en me het hoofd niet op hol laten brengen. Onze start mag gezien worden en ik ben tevreden over mijn bijdrage."

KURT GULDENTOPS

Foto: Eden Hazard (links) en Fernando Torres

Foto Reuters

MEER OVER Eden Hazard

Meer sportnieuws