Steeds meer schulden voor twintigers

Steeds meer schulden voor twintigers

Steeds meer schulden voor twintigers

Print
Steeds meer mensen tussen 20 en 35 jaar stapelen kleine schulden op, niet zelden tot een put van 25.000 euro. Daardoor moeten deurwaarders de laatste tijd erg vaak bij jongeren over de vloer komen, zo schrijft een krant van De Persgroep.

"Ik zie regelmatig dossiers waarbij jonge mensen meer dan behoorlijk verdienen, en ik vraag me af hoe ze zo snel in de schulden belanden", zegt Ivo Goeyens, voorzitter van de Nationale Kamer van Deurwaarders.

Typisch bij twintigers en jonge dertigers is de opstapeling van kleine schulden. Jonge mensen kopen nu eenmaal veel, van laptops en smartphones over citytrips en een tweede wagen. De drang om aan de consumptiemaatschappij mee te doen is bij hen heel sterk.

Gebrek aan kennis

"Het is een maatschappelijke norm die jonge mensen op kosten jaagt, en voor de stomste dingen eerst. Ik ken jonge gezinnen die leningen aangaan om hun skivakantie te kunnen betalen. Tegelijk is er een ongelooflijk gebrek aan kennis, en dus ook een grote nood aan vorming en inzicht over hoe we met geld moeten omgaan", aldus Hans Bonte, OCMW-voorzitter in Vilvoorde.

Belga

Foto: PN

.

Nu in het nieuws