Vtm op de koffietafel voor nieuwe reeks 'Clan'

Print

Vtm op de koffietafel voor nieuwe reeks 'Clan'

Vtm is dit weekend op de koffietafel geweest in Ekeren. De reden? Clan, een nieuwe reeks waarin vier zussen een moordcomplot smeden om de onhebbelijke man van de vijfde zus om te brengen. De reeks, waarvan veel wordt verwacht, start op 3 september.

Clan start met een begrafenis en daarom stelde vtm de serie voor tijdens een heuse koffietafel, inclusief lijkwagen en kransen. Dat was ook niet toevallig in Ekeren, want het merendeel van de opnames vond daar en in Brasschaat plaats.

De vier zussen in kwestie worden gespeeld door Kristine Van Pellicom, Maaike Neuville, Barbara Sarafian en Ruth Becquart. De vijfde zus en haar man zijn Inge Paulussen en Dirk Roofthooft.

Ondanks het gitzwarte scenario is Clan zeker geen pure dramareeks. “De dames bedenken allerlei vernuftige en onfeilbare plannen om zich van de man te ontdoen, maar in de praktijk draaien die net telkens iets anders uit”, zeggen regisseurs Kaat Beels en Natalie Basteyns.

Het provinciebestuur van Antwerpen ondersteunt de fictiereeks met een bedrag van 100.000 euro. “We hopen hiermee de hele regio ten noorden van Antwerpen nog wat meer bekendheid te geven”, zegt gedeputeerde Marc Wellens (CD&V). “Het is trouwens niet de eerste keer dat ons provinciebestuur een televisiereeks sponsort.”

Brasschaat zal als een rode draad doorheen de afleveringen van Clan opduiken, maar toch is de naam van de gemeente geen enkele keer te horen in de serie. “Dat komt omdat de beslissing om van Brasschaat de hoofdlocatie te maken, pas erg laat is genomen”, zegt Ann Rydant van vtm. “Ondertussen hadden wij al gekozen voor de fictieve naam Vredegem en wilden we dat liever zo houden. Het gemeentebestuur deed daar niet moeilijk over.”

Tom Vets
Foto's Wim Hendrix

.

Nu in het nieuws