Hasseltse Hanne Decoutere wordt nieuwsanker op Eén

Hasseltse Hanne Decoutere wordt nieuwsanker op Eén

Hasseltse Hanne Decoutere wordt nieuwsanker op Eén

Print
De 31-jarige Hanne Decoutere presenteert vanaf september het Het Journaal op Eén. De journaliste, afkomstig uit Hasselt, volgt Freek Braeckman op. Hij zal samen met Tomas De Soete een laatavondprogramma op dezelfde zender presenteren.

“Enkele maanden geleden hebben ze mijgevraagd om deel te nemen aan een screentest. Die ging goed, maar toch was ik verrast toen de keuze op mij viel. Ik heb op korte tijd veel moeten leren, want het was nieuw voor mij om in een studio te staan en om rekening te moeten houden met verschillende camerastandpunten. Gelukkig hebben de collega’s mij enorm geholpen. Ik kijk ernaar uit om te beginnen en ik zal proberen de kijkers zo goed mogelijk doorheen het nieuwe journaal te gidsen", aldus Decoutere.

Decoutere zal samen met Annelies Van Herck en Goedele Wachters het nieuwe journaal van 22.15 uur, dat op maandag 3 september van start gaat op Eén, presenteren. In het nieuwe journaal brengt telkens een van de ankers een kort maar krachtig nieuwsoverzicht van de dag, en dat in vijftien minuten tijd.

Frankrijk

Decoutere, die op woensdag 5 september haar eerste journaal presenteert, werkt sinds 2005 voor de VRT, werkte voor Ter Zake en Het Journaal en deed onder meer de verslaggeving rond de jongste Franse presidentsverkiezingen.

Decoutere blijft naast haar job als nieuwsanker ook werken als verslaggever voor Het journaal en zal ook de dossiers asiel, migratie en Frankrijk blijven opvolgen.

Op 3 september pikt ook Martine Tanghe de draad als nieuwsanker weer op.

Foto: LD

.

Nu in het nieuws