Strenge controles aan schoolpoort

In zowat alle gemeenten en steden in ons land zal de lokale politie in de eerste week van het nieuwe schooljaar streng controleren op snelheid, gordeldracht en parkeergedrag in de buurt van scholen.

"Ouders die fout parkeren om hun kinderen te laten uit- of instappen aan de schoolpoort, brengen vaak andere weggebruikers in gevaar. Bij het begin van het nieuwe schooljaar gaan we hen daarop wijzen. De eerste keer blijft het bij een waarschuwing, daarna wordt er geverbaliseerd", zo bevestigen de korpschefs die we contacteerden.

Vorige week nog bleek uit een studie van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid dat 93 procent van de chauffeurs te snel rijdt in een zone 30 zonder extra snelheidsremmers. Daarom zal er ook op snelheid worden gecontroleerd rond de scholen. Net als op gordeldracht.

"In de eerste week van het nieuwe schooljaar is het traditioneel drukker dan anders aan de scholen. Wij schakelen onze gemachtigde opzichters in om mee een oogje in het zeil te houden. Verder doen we een beroep op onze gemotoriseerde agenten en op onze fietsploegen om extra te controleren in de schoolbuurten", zegt Veerle De Vries van de Antwerpse politie.

Ook langs grote invalswegen en op drukke kruispunten in de buurt van scholen zal er extra gecontroleerd worden, zo blijkt uit onze rondvraag. Later op het jaar komen er controles op fietsverlichting en zal er ook doelgericht worden gecontroleerd op opgefokte brommers.

TG Foto Belga

Nu in het nieuws