Gent wint op een diefje van Lokeren

Gent wint op een diefje van Lokeren

Gent wint op een diefje van Lokeren

Print
AA Gent heeft de Oost-Vlaamse streekderby tegen Lokeren gewonnen met 2-1. Een zwak Gent kwam vroeg op achterstand en kwam nog voor het half uur met tien te staan. Toch kon het gelijk komen via Thijs (op penalty) en zelfs op voorsprong via Brüls. Lokeren raakte tweemaal het doelkader en bleef met lege handen achter.

Lokeren begon de Oost-Vlaamse derby zonder Leko en Patosi. De matchwinnaar van donderdag, Maric, werd beloond met een basisplaats. Gent begon zonder Arbitman en Remacle, maar met kapitein Thijs. De eerste minuut van de wedstrijd leverde meteen een doelpunt op, op een hoekschop kopte Taravel naar de verste paal, Padt bleef staan en zag de bal binnen hobbelen, 1-0 na een minuut. Een aangeslagen Gent kon niet reageren en raakte snel gefrustreerd. Dat leverde Kola een rode kaart op, na een zware fout op Laurens De Bock. Toch kwamen de Buffalo's langszij, Thijs scoorde bij zijn wederoptreden vanop de stip na een penaltyfout van De Bock op Van der Bruggen, 1-1 na net geen half uur.

In het begin van de tweede helft waren de kansen voor Lokeren, maar was het Gent dat na een uur op voorsprong kwam. Brüls rondde een mooie aanval door het centrum af. Lokeren verdiende minstens een gelijkspel, maar miste enkele reuzenkansen en raakte tweemaal de lat.

Door de overwinning komt Gent na de slechte start meedraaien bovenaan het klassement. Lokeren blijft hangen in de middenmoot en moet donderdag in Tsjechië hopen op iets meer meeval.

WIMI

Foto Belga

Meer voetbalnieuws