City is maximum al kwijt

In Engeland is Manchester City het maximum van de punten al kwijt. Kapitein Vincent Kompany bleef met City steken op een 2-2 gelijkspel tegen Liverpool.

wmigom

In een evenwichtige eerste helft kregen beide ploegen een karrenvracht kansen, maar was het Liverpool dat op voorsprong kwam. Skrtel kopte een hoekschop binnen, Tevez raakte voor City de paal. In de tweede helft waren er minder kansen, maar meer doelpunten. Yaya Touré kon profiteren van slecht uitverdedigen en maakte de 1-1 rond het uur. Kort daarna scoorde Luis Suarez met een fenomenale vrije trap zijn eerste doelpunt van het seizoen. Op tien minuten van het einde legde Tevez (foto) de 2-2 eindstand vast, na een slechte pass van Skrtel.

Liverpool kan tevreden zijn na de dramatische 0-3 tegen West Brom op de openingsspeeldag, terwijl Manchester City nog een lange weg te gaan heeft wil het zijn titel verlengen.

Eerder op de avond speelden Stoke en Arsenal 0-0 gelijk. Arsenal, met Thomas Vermaelen in de basis, kon voor de tweede week op rij niet scoren.

Foto Reuters

Meer sportnieuws