Provincie vernietigt bouwvergunning voor site Withof

De bestendige deputatie van de provincie Antwerpen heeft de stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van 31 woongelegenheden op de site Withof in Koningshooikt (Lier) vernietigd.

Van Rompaey Chris

De buurt diende tegen het project 99 bezwaren in, maar die werden door het schepencollege allemaal verworpen. Enkele buurtbewoners gingen bij de bestendige deputatie in beroep tegen de beslissing van het schepencollege.

"De bestendige deputatie heeft de bouwaanvraag van de LMH donderdag afgewezen en ze eist een nieuw en grondig openbaar onderzoek", laat N-VA weten.

"De bestendige deputatie is enkel over twee procedurefouten gestruikeld", reageert LMH-directeur Marc Vanden Eynde. "De brieven waarin de stad de aangelanden moet laten weten dat er een openbaar onderzoek start, moet voor de aanvang van dat openbaar onderzoek bij de mensen toekomen. Deze brieven zijn drie dagen te laat bij hen gearriveerd. Bovendien zou de stad één aangelande niet aangeschreven hebben. Over het bouwdossier zelf heeft de bestendige deputatie, voor zover ik weet, géén bezwaren."

Chris VAN ROMPAEY

Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio