Schaal Sels wordt kasseiklassieker in polder

Print
Stabroek - De wielerklassieker Schaal Sels is toe aan zijn 87ste editie en groeit uit tot een kasseiklassieker in de polder. Zondag 26 augustus worden de polderdorpen Stabroek, Berendrecht en Zandvliet aangedaan.
Zo passeert het peloton drie keer over de kasseistrook van de Torenseweg. De eerste doortocht over deze 1100m lange kasseistrook is gepland rond 12.15u, een tweede keer rond 12.27u. Dan trekt de groep naar Nederland. Rond 14.27u moeten de beroepsrenners voor de derde keer de kasseistrook verwerken.

Ook in Berendrecht en Zandvliet krijgt het peloton verschillende keren dezelfde kasseistroken onder de wielen geschoven. Naast de Dorpsstraat en Zoutestraat (1800m)wordt de Reigersbosdreef (500m) en de Oude Papenstraat (400m) aangedaan.In Zandvliet moeten de coureurs twee keer de kasseistrook van 1800m in Achter 't Hof verwerken. De vele kilometers kasseistroken, smalle polderwegen en de steeds aanwezige wind in de Antwerpse Noorderpolders beloven van deze editie ophieuw een harde en boeiende wedstrijd van te maken. Info : www.schaalsels.be .

Erik Vandewalle
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio