Voetballertjes verbroederen op internationaal miniementornooi

Print

Voetballertjes verbroederen op internationaal miniementornooi

Edegem - De voetbalvelden van Olve, aan de Prins Boudewijnlaan in Edegem, waren ook dit jaar het ideale decor voor de 35ste editie van de Olve Flanders Cup. Ruim 250 voetballertjes verdeeld over 22 ploegen uit binnen- en buitenland, verbroederden er op en naast het veld.
“Wat ooit begon als een tornooi met 8 ploegen is inmiddels uitgegroeid tot een sportief evenement waaraan ieder jaar meer dan 20 teams deelnemen,” vertelt voorzitter Cindy Mus (49). “Steevast hebben we hier ook een flink aantal buitenlandse ploegen te gast.” Dit jaar nemen er ploegen uit Spanje, Frankrijk, Nederland en Hongarije deel. "Al die spelers onderdak bieden vergt een hele organisatie. “We werken met gastgezinnen,” weet Katelijn Van Berendonks (46), een van de drijvende krachten achter het tornooi. “Het zijn meestal de ouders van onze spelers die optreden als gastgezin,” aldus Katelijn, die ons meteen toevertrouwt dat het ieder jaar moeilijker wordt om alle jongens onder te brengen. “Vooral dit jaar was het een echt probleem. Ofwel zijn de ouders gescheiden en wordt het familiaal allemaal wat moeilijker, ofwel zitten ze aan zee,” zucht ze. “ Ik denk dat het vinden van mensen die zich belangeloos willen inzetten voor een vereniging gewoon een maatschappelijk probleem is.”

Kippenvel

Volgens Peggy Annys (47) kan het tijdelijk opnemen van buitenlandse jongens in een gezin best een verrijking zijn. “Ik heb al van verscheidene ouders vernomen dat de Hongaarse jongens zeer onder de indruk zijn van al onze rijkdom. Een playstation is voor hen echt geen alledaags speelgoed,” aldus de penningmeester. De drie dames leven een gans jaar naar dit tornooi toe. “Ieder jaar moeten we een tandje bijsteken om de ‘voetbalpuzzel’ in mekaar te steken en ‘break-even’ te draaien” verklappen de dames. “Maar als je dan al het enthousiasme van die voetballertjes ziet en weet dat onze jarenlange voetbalcontacten hebben geleid tot hechte vriendschapsbanden dan geeft dat toch weer moed om er opnieuw tegenaan te gaan. De Olve Flanders Cup is een levenswerk dat nooit mag verloren gaan.” Volgens Cindy is enkel het slotmoment al een gans jaar plannen en voorbereiden waard. “Dan verbroederen alle spelers, begeleiders, supporters en vrijwilligers in de grote tent. Samen zingen we dan ‘You’ll never walk alone’. Ik krijg het nu al kippenvel als ik daar aan denk.”

Patrick Vandyck

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio