De Gordel ook in Linkebeek afgeblokt

Het schepencollege van de faciliteitengemeente Linkebeek heeft De Gordel donderdag de organisatie van een wandeltocht van 13 kilometer in de gemeente geweigerd. De doortocht van de fietstocht over het grondgebied Linkebeek is wel bevestigd. Dat meldt La Libre zaterdag.

wmigom

Het betreft een tweede gevoelige beslissing van een gemeentebestuur met een Franstalige meerderheid in de Brusselse rand. Eerder weigerde Sint-Genesius-Rode dienst te doen als start- en aankomstplaats van de Vlaamse sportmanifestatie.

Voor de wandeling in Linkebeek had organisator Bloso geen toelating aangevraagd. Daardoor konden er veiligheidsproblemen ontstaan, aldus de niet-benoemde burgemeester Damien Thiéry (FDF). "Het is juist dat ik de splitsing van BHV niet heb goedgekeurd, maar de splitsing is gestemd. Ik ben verplicht mij ernaar te schikken. Ik zie echter niet in waarom ik me daarnaar zou moeten plooien. De organisatoren van de Gordel moeten de regels naleven die ook voor hen van toepassing zijn."

Het FDF-kopstuk wijst erop dat in afwezigheid van een toelatingsaanvraag hij niet verantwoordelijk wil gehouden worden in geval van ongevallen.

Belga

Archieffoto Belga

Vastgoed

Jobs in de regio