Gasbedrijf flatert met Auschwitzfoto

Gasbedrijf flatert met Auschwitzfoto

Gasbedrijf flatert met Auschwitzfoto

Print
Een Ests gas- en verwarmingsbedrijf heeft heel wat verontwaardiging veroorzaakt door een foto van de beruchte toegangspoort van het nazi-concentratiekamp in Auschwitz op zijn website te plaatsen. De firma GasTerm verwijderde donderdag de foto en bood zijn verontschuldigingen aan. Dat melden verschillende lokale media.

Onder de foto van de toegangspoort met het opschrift "Arbeit Macht Frei" stond een boodschap die de effectiviteit van gasverwarming aanprees. Volgens de Russischtalige, Estse krant DzD plaatste de firma die foto vorige week al online. Donderdag was de foto vervangen en werd de slogan uitgebreid met verontschuldigingen.

Sven Linsor, ceo van GasTerm, legde uit dat de foto geen adverterende maar een informatief karakter had. Het beeld zou bedoeld zijn voor een beperkte kring van mensen met kennis over zonne-, geothermische en gasverwarming, aldus DzD. "We wilden niemand beledigen en verontschuldigen ons nogmaals bij diegenen wier gevoelens zijn gekwetst. Er bestaat hier geen enkel verband met de ovens van Auschwitz", zei Linsor.

Linsor verzekerde de krant nog dat zijn bedrijf in geen geval wil aanzetten tot etnische haat. "We zijn een internationaal collectief", aldus nog de topman, die aan nieuwssite RT.com zegt de in het kamp gepleegde misdaden tegen de menselijkheid te veroordelen.

Belga

Foto: Photonews

MEEST RECENT