Beveren wil heldere communicatie over kerncentrale Doel

Beveren wil heldere communicatie over kerncentrale Doel

Beveren wil heldere communicatie over kerncentrale Doel

Print
Beveren-Waas - Het gemeentebestuur van Beveren vraagt aan de directie van de kerncentrale in Doel om blijvend op de hoogte gehouden te worden van de situatie van de kernreactor Doel 3. Dat laat het bestuur in een mededeling weten. Oppositiepartij Groen eist dan weer een expert van het FANC of de kerncentrale op een extra gemeenteraadscommissie over de centrale komende maandag.

De gemeente Beveren schreef een brief naar de verantwoordelijken van de kerncentrale. "We hebben in het verleden altijd goed samengewerkt", aldus burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V). "Ook over de recente ontwikkelingen in de kernreactor van Doel 3 is het gemeentebestuur correct geïnformeerd geworden."

"Transparant"

Toch wil het gemeentebestuur erover waken dat deze informatiedoorstroming de komende weken en maanden niet verslapt. "Nu diverse experten en organisaties zich over de problematiek buigen, wordt het nog belangrijker om helder en transparant te blijven communiceren."

Beveren zegt nog alle vertrouwen te hebben in de expertise van Electrabel en het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle), rekent erop dat zij blijvend geïnformeerd wordt en wil dat een eventuele beslissing tot heropstart pas zal gebeuren nadat de gemeente is ingelicht over de resultaten van het veiligheidsonderzoek.

Nu maandag wordt in Beveren een extra gemeenteraadscommissie belegd over Doel 3. Groen Beveren vraagt dat een expert van het FANC en/of van de kerncentrale van Doel uitleg komt verschaffen over de huidige toestand van de kernreactor en het lopende onderzoek naar de veiligheid ervan.

Belga

Foto Photo News

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio