Waaslanders in grote finale van biercompetitie

Print
Sint-Niklaas - Jeroen Mebis (29, Annelies Catthoor (29) beiden uit de Sint-Niklase deelgemeente Belsele en Esbjörn Fiers uit de Wase hoofdstad vormen samen met een Vlaams-Brabantse vriend het kwartet dat Oost-Vlaanderen op 31 augustus in Brussel de provincie Oost-Vlaanderen zal vertegenwoordigen op de nationale finale van de Brouwland-biercompetitie.
Dat is een wedstrijd voor hobbybrouwers, die zich in teamverband konden inschrijven. Het Wase team doopte zichzelf tot Perpetuum Beer Squad. "De naam is geïnspireerd door een wetenschappelijke term. De drie mannen onder ons zijn leraars Wetenschappen. Wij sloegen aan het brouwen, omdat het ons boeit om te brouwen en onze eigen brouwsels ook te kunnen drinken. Wij danken onze plaats in de nationale finale aan onze BOOZ'em", schetsen de hobbybrouwers. Ze hebben naar eigen zeggen geen verdere ambities om al brouwers door het leven te gaan.

Natuurlijk hopen de leden van Perpetuum Beer Squad op een eervol resultaat in de grote finale met acht. Ook de provincies Antwerpen, West-Vlaanderen, Vlaams- en Waals Brabant, Limburg, Namen en Luxemburg zijn daarin vertegenwoordigd. De prijs voor de laureaat is 500 liter van zijn hobbybier, maar gebrouwen door een professionele brouwerij.

YV

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio