Leider Rodríguez wint voor Froome in Spanje

Leider Rodríguez wint voor Froome in Spanje

Leider Rodríguez wint voor Froome in Spanje

Print
De Spaanse rodetruidrager Joaquín Rodríguez (Katusha) heeft donderdag de zesde etappe in de Ronde van Spanje op zijn naam geschreven. Hij was in een rit over 175,4 km van Tarazona naar Jaca drie seconden sneller dan de Brit Christopher Froome (Sky). De Spanjaarden Alejandro Valverde (Movistar) en Alberto Contador (Saxo Bank-Tinkoff) werden respectievelijk derde en vierde. Rodríguez wordt steviger leider.

De rit werd gekleurd door Thomas De Gendt, de derde uit de voorbije Giro, kersvers Belgisch kampioen tijdrijden Kristof Vandewalle en de Nederlanders Van Leijen, Maaskant en Weening. Zij waren er al snel vandoor gegaan en op iets minder dan 20 km voor de streep ging De Gendt solo.

De laatste kilometers gingen bergop en in het peloton waren het de teams van Alberto Contador (Saxo Bank) en Joaquín Rodríguez (Katusha) die de achtervolging leidden. De Gendt vocht voor elke seconde, maar werd op vier kilometer voor de streep gegrepen. De favorieten waren aan zet en in de slotkilometer demarreerde Froome. Enkel Rodríguez kon mee, pakte over en reed solo naar de zege.

Vrijdag moeten de renners over 164,2 km van Huesca naar Alcañiz.

Foto: Joaquín Rodríguez

Foto Photo News

MEEST RECENT