119 verwaarloosde puppy's meegenomen

Print

119 verwaarloosde puppy's meegenomen

Duffel - De inspectiedienst Dierenwelzijn van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid en Leefmilieu heeft 119 puppy's in beslag genomen bij een handelaar uit Duffel. De dieren waren ondergebracht in een serre waar de temperatuur was opgelopen tot boven de 35 graden Celsius.

De jonge honden hadden niet voldoende drinken en eten. Sommige van hen waren mager en hadden wormen. Ook buiten was er geen beschutting beschikbaar voor de dieren. Eentje is gestorven, de andere hebben het overleefd.

Asiel

Alle 119 puppy's die in beslag werden genomen zijn ondergebracht in asielen zoals dat van Antwerpen, Mechelen en Dessel. De dienst Dierenwelzijn zal binnenkort beslissen wat er met de dieren moet gebeuren.

Puur theoretisch gezien zijn er nu vier mogelijkheden. Een: de man krijgt zijn honden terug, wat hij via zijn advocaat ook probeert te bekomen. Twee: btw en accijnzen organiseren een openbare verkoop. Drie: de honden krijgen een spuitje. Of vier, de meest voor de hand liggende oplossing: ze worden aan de asielen toegewezen om geplaatst te worden.

Niet aan proefstuk toe

De Duffelse handelaar beschikte niet over de nodige erkenning om pups te verhandelen. Hij werd opgepakt en zat even in voorarrest. Donderdag werd hij verhoord. De man was trouwens niet aan zijn proefstuk toe. Op 8 juni werden er bij hem ook al 108 pups in beslag genomen door de inspectiedienst Dierenwelzijn. Ook toen werd proces-verbaal opgesteld.

De zaak is in handen van het parket van Turnhout. De malafide handelaar riskeert drie maanden cel en een boete van 6000 euro.

WD

Foto Wim Hendrix

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio