Delft Gouden Carolus onderspit tegen kipkap?

Delft Gouden Carolus onderspit tegen kipkap?

Delft Gouden Carolus onderspit tegen kipkap?

Print
Mechelen - Waanzin, waanzin. In Vlaanderen Lekker Land, een wedstrijd die op zoek gaat naar Vlaamse ambassadeurs voor culinair vakmanschap, moet de Mechelse Gouden Carolus het voorlopig afleggen tegen Hoogstraatse aardbeien, Molse kipkap en Lierse vlaaikes.
Ware het niet dat we ons dit weekend, slechts gekleed in ons onderbroekje, in de diepvriezer opgesloten hadden, we zouden vermoeden dat we een zonneslag opgelopen hadden. Want wat zagen we daar plots op de website van Radio 2: in de wedstrijd Vlaanderen Lekker Land, waarbij alle Vlaamse gemeenten uitgedaagd werden om 'streekproducten en culinair vakmanschap in de kijker te zetten', staat de Mechelse Gouden Carolus momenteel op de laatste plaats.

Hallo, Charles Leclef van Het Anker? "Tja, te weinig promotie gemaakt zeker?", haalt Leclef de schouders op. "De brouwerij is ook maar een kleine schakel in het geheel.Misschien heeft ook de stad zelf er te weinig ruchtbaarheid aan gegeven? Bovendien heb je het probleem van de online stemming: erg objectief is die niet." Gelukkig voor Mechelen: de online poll telt maar voor een vierde van de punten, de beoordeling van de vakjury is met 75 procent doorslaggevend.

Dus als Leclef zich even mag verdedigen: qua culinaire mogelijkheden hebben zijn bieren zeker hun waarde. "Maar denk nu niet alleen aan klassieke gerechtjes zoals stoofvlees of konijn met pruimen. De Gouden Carolus kan voor een waaier van gerechten gebruikt worden. Typische voorbeelden? Je hebt de Mechelse Koekoek, die prima samengaat met onze bieren. Maar bijvoorbeeld ook asperges op Vlaamse wijze, die bereid kunnen worden met de Hopsinjoor. Of mosselen met een dorstlessende Maneblusser. Enfin, te veel voorbeelden om op te noemen."

In Kaashandel Schockaert kunt u al de brouwerskaas 'Mecheleir', gemaakt met Gouden Carolus, proeven, en in bakkerij Van Eeckhout het brood 'Mechelkorn', op basis van biergist van Het Anker. Tijdens het eventuele ambassadeurschap zorgen verschillende Mechelse restaurants, waaronder D'Hoogh en Folliez, voor speciale menu's rond het Mechelse bier.

Wie Mechelen ambassadeur van Vlaanderen Lekker Land 2012-2014 wil zien worden, kan tot 26 augustus stemmen op www.radio2.be/vlaanderen-lekker-land

MASI

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio