Overleden militair is man uit Schoten

Overleden militair is man uit Schoten

Overleden militair is man uit Schoten

Print
Schoten - Het dodelijke slachtoffer van de explosie op het schietterrein in Helchteren is adjudant Johan Bosmans (47) uit Schoten. Dat bevestigt Defensie.

De explosie vond woensdag plaats omstreeks 10.40 uur toen pyrotechnisch afval spontaan ontbrandde net op het moment dat een team van ontmijningsdient DOVO een lichte vrachtwagen aan het ontladen was.

In een fractie van een seconde stond alles in brand. De mensen die op dat moment in de betonnen geul stonden, konden niet meer tijdig weg. Vier militairen liepen bijzonder zware verwondingen op. Drie anderen stonden net achter de vrachtwagen. Zij raakten lichtgewond. De slachtoffers hadden tijdens het uitladen van het kruit geen brandwerende kledij aan.

Adjudant Johan Bosmans uit Schoten, die sinds 1991 bij de ontmijningsdienst DOVO werkte, overleed in de nacht van woensdag op donderdag in het militair hospitaal van Neder-over-Heembeek. Twee andere militairen verkeren nog in levensgevaar.

"De voltallige Defensiegemeenschap is diep geraakt bij het overlijden van de 47-jarige adjudant Bosmans", aldus Defensie. "De minister van Defensie, Pieter De Crem, en de chef Defensie, generaal vlieger Gerard Van Caelenberge, bieden de familie, kennissen en collega's van DOVO hun oprechte medeleven aan."

In Schoten wordt aangeslagen gereageerd op de dood van Johan Bosmans. Ook op de basis van Dovo, het kwartier Meerdal aan de Naamsesteenweg in Oud-Heverlee hingen de vlaggen gisteren halfstok.

Johan Bosmans laat een vrouw en een zoon achter. Hij wordt volgende week begraven. Wanneer precies staat nog niet vast. Zeker is wel dat hij postuum gedecoreerd wordt. Onder meer minister van Defensie Pieter De Crem zal de uitvaart bijwonen.

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Belga/ToRo
Foto GvA

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio