Cannabisplantage ontdekt boven warenhuis

Midden in het centrum van Buggenhout kon de lokale politie een grote weedplantage ontmantelen. 1000 planten werden er gehouden, maar van de daders is geen spoor. De vondst van de duizend cannabisplanten werd pas woensdag bekendgemaakt door de politiezone Lebbeke-Buggenhout, in de hoop de kwekers nog te kunnen oppakken.

ikerremans

De plantjes werden vrijdag al aangetroffen in een appartement in de Missiestraat, een zijstraat van de Kerkstraat, pal in het centrum van Buggenhout. Het appartement bevindt zich boven het magazijn van het warenhuis Blokker. “Omdat er water door het plafond sijpelde, roken de winkelbediendes onraad”, zegt waarnemend korpschef Kurt Van Der Straeten.

“Onze mensen gingen ter plaatse en troffen er een professionele kwekerij aan met vooral jonge planten die waarschijnlijk nog niet geoogst waren. De planten zijn ondertussen vernietigd en het appartement is verzegeld. Het onderzoek loopt nog, maar voorlopig is er geen enkel spoor naar mogelijke daders.”

Het is niet de eerste keer dat er in de regio een cannabisplantage wordt ontdekt. Meestal gaat het om Nederlanders die hun geluk beproeven in ons land. Ook deze keer lijkt dat zo te zijn, al willen ze dat bij de lokale politie niet bevestigen.

STEF VAN OVERSTRAETEN Foto Geert De Rycke

MEER OVER Buggenhout

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio