Kruimels en Letters combineert Panos met krantenwinkel

Isabelle Van Lokeren en Christel De Smet starten in Zele samen een broodjes- en krantenwinkel op. De nichtjes nemen een totaal nieuwe start omdat papa en nonkel Eddy Van Lokeren met pensioen gaat.

Picqueur Johan

Drukker Eddy Van Lokeren (65) en Jo Baeyens (64) begonnen drieëntwintig jaar geleden aan een compleet nieuw avontuur. De krantenwinkel EVL, met zijn naastgelegen kleine drukkerij, werd vanuit het niets opgestart.

Door een goede ligging, op weg naar het station, volgden de klanten al snel. Drie jaar na opening werden ze een Lottodepot. "We hebben toch een paar keer een groot lot kunnen verkopen", herinnert Jo Baeyens zich. "In die 23 jaar hebben we wel stelselmatig moeten optornen tegen de komst van het internet. Dat worden we goed gewaar."

Drukkerij

Twintig jaar geleden werd dochter Isabelle Van Lokeren (40) al sporadisch in de zaak ingeschakeld. Zij is zelfstandige vrouw die van aanpakken weet.

"We krijgen de kans om een eigen zaak te runnen en dat idee bevalt me", zegt ze. "De drukkerij kunnen we helaas niet overnemen omdat we ons daarvoor moeten bijscholen. Daarom is het idee ontstaan om er een broodjeszaak van te maken."

Dat idee is drie jaar geleden al ontsproten aan het brein van Dirk, de echtgenoot van Isabelle. In

Kruimels & Letters

kunt u broodjes afhalen en zelfs via email of telefonisch bestellen. En u kunt meteen uw krant of weekblad meegraaien. "We hebben voor Panos gekozen omdat we zo naambekendheid binnenhalen", legt Christel De Smet de keuze uit. "Alle producten van Panos zijn overal hetzelfde. Bovendien krijgen we ook de nodige ondersteuning." Die ondersteuning mag u letterlijk nemen. Gedurende de eerste veertien dagen worden de meisjes door Panosmedewerkers geen minuut uit het oog verloren.

"We zijn gewend om met elkaar samen te werken", zegt Isabelle nog. "We zullen hard moeten werken en vroeg opstaan, maar dat went wel."

Kruimels & Letters is dinsdag tot vrijdag open van 5u30 tot 17u45 en op zaterdag van 7 tot 17u. Op zondag en maandag is de winkel gesloten. Er is een ruime gratis parking en de zaak ligt op 1200 meter van het station en 550 meter van de markt.

Meer informatie vindt u op www.kruimelsenletters.be.

JoP

Foto: Jo Baeyens (midden) en Eddy Van Lokeren laten hun krantenwinkel over aan dochter Isabelle Van Lokeren (tweede van links) en Christel De Smet (tweede van rechts).

Foto Geert De Rycke

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio