Theo Baert keert politiek de rug toe

De wegen van Theo Baert (66) en N-VA scheiden al. De gepensioneerde medestichter van firma Baert en zonen werd pas in juni aan de pers voorgesteld.

Picqueur Johan

De politieke carrière van Theo Baert was van erg korte duur. Baert diende zijn ontslag zelf in, nadat hij in aanvaring kwam met een vijftal bestuursleden binnen de N-VA.

“De partij voert een onduidelijke communicatie, en de statuten worden niet correct nageleefd. De leden worden volledig buitenspel gezet. Zelfs de voorzitter wordt niet op de hoogte gehouden. Ik kreeg de vijfde plaats toebedeeld, wat niet slecht is, maar geen enkel lid werd daarover geconsulteerd. N-VA Zele draait rond vijf personen die de lijst uitstippelen en alle beslissingen nemen.”

"N-VA is slachtoffer van haar succes”, zegt Hugo Heirman, ook een N-VA kandidaat. “Iedereen wil in onze ploeg spelen, maar politiek is hard en er moeten compromissen worden gesloten. De lijst waarvan sprake wordt woensdag aan onze leden ter goedkeuring voorgelegd. Daar zal nog uitvoerig over gediscussieerd kunnen worden en bijgestuurd waar nodig. Ik ken geen democratischer partij dan N-VA.”

“Die lijst had veertien dagen op voorhand aan de leden kenbaar gemaakt moeten worden”, repliceert Baert. “Dat is statutair vastgelegd. Ik heb nooit beloften gekregen, maar ik had meer kameraadschap verwacht. Mijn echtgenote zat bij Zeelse Democratische Belangen (ZDB). Dezelfde gang van zaken. Toen ze daar wegging, vroeg de N-VA haar om lid te worden, maar ze weigerde waarop ik heb toegezegd. Nu weten wij dat politiek niets voor ons is. Vanaf nu gaan we enkel nog reizen en genieten.”

Voorzitster Patricia Van Malderen was niet bereikbaar voor een reactie.

JoP

MEER OVER N-VA

Meest gelezen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio