1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Amerikaanse miljardair investeert fors in ManU

De Amerikaanse miljardair en investeerder George Soros heeft 7,85 procent van de uitstaande aandelen verworven van de Engelse voetbalclub Manchester United. Dat meldde de Amerikaanse beursautoriteit SEC maandagavond. Door de transactie verwerft Soros een belang van 1,9 procent in de hele club, die recentelijk naar de beurs getrokken is.

jatimmermans

Soros (foto onder) kocht meer bepaald zo'n 3,1 miljoen A-aandelen. Rekening houdend met de B-aandelen die aangehouden worden door de Amerikaanse eigenaarsfamilie Glazer, levert dat een belang van 1,9 procent op. Het B-aandeel heeft tienmaal meer stemrecht dan de A-aandelen die vrij verhandelbaar zijn op Wall Street.

ManU was op 10 augustus naar de beurs getrokken. Sindsdien heeft het aandeel nog niet echt geschitterd op de New Yorkse beursvloer. De eerste handelsdag werd stabiel afgesloten op 14 dollar. Maandagavond sloot de koers op 13,06 dollar, of 6,7 procent onder de lanceerprijs.

Met de beursgang haalde de Britse recordkampioen van manager Alex Ferguson 233 miljoen dollar op, wat de waarde van de club op ongeveer 2,3 miljard dollar bracht, goed voor de titel van duurste sportclub ter wereld.

In 2008 circuleerde Soros' naam nog als overnemer van het Italiaanse AS Roma, maar dat ging niet door.

Foto AP, Photo News

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio