4-jarig meisje sterft van honger en dorst

Een klein meisje van 4 jaar is op 8 augustus in de ouderlijke woning in Schaarbeek gestorven van honger en dorst. Haar ouders, een koppel twintigers uit Roemenië, zijn acht dagen later aangehouden op basis van de resultaten van de autopsie. Het andere kindje van het koppel, dat 2 jaar oud is, werd geplaatst.

tmas

De ouders hadden op 8 augustus de hulpdiensten gebeld omdat het meisje er slecht aan toe was. Een ziekenwagen bracht het kind over naar het ziekenhuis, waar het overleed. De volgende dag verwittigde het medisch personeel de politie omdat ze hun twijfels hadden over de doodsoorzaak. Beide ouders verklaarden tegenover de politie dat het meisje ziek was en werden vrijgelaten.

Toen een autopsie uitwees dat het kind niet overleden was door de ziekte maar door ondervoeding, besloot onderzoeksrechter Panou beide ouders aan te houden. Ze werden in verdenking gesteld voor het onthouden van verzorging en voedsel met de dood tot gevolg, maar zonder het oogmerk om te doden. Maandag bevestigde de Brusselse raadkamer hun aanhouding.

Volgens het Brusselse parket verklaarde de vader (21) dat hij zich niet bezighield met de verzorging van de kinderen. De moeder zou dan weer verklaard hebben dat ze het meisje wel degelijk eten gaf, maar dat het kind alles weer overgaf.

Beeld Google Maps

MEER OVER Schaarbeek