Obama waarschuwt Syrische president

Obama waarschuwt Syrische president

Obama waarschuwt Syrische president

Print
De Amerikaanse president Barack Obama heeft maandag een duidelijke waarschuwing geformuleerd aan het adres van de Syrische president Assad. Als zijn regime chemische wapens inzet, zal dat "enorme gevolgen" hebben, aldus Obama. De VS zegt de situatie van nabij te zullen volgen en militair te zullen ingrijpen als chemische wapens gebruikt worden.

Hoewel Obama nog geen militaire actie in Syrië bevolen heeft, zegt hij dat een "rode lijn" overschreden zal worden "als we zien dat chemische wapens ingezet worden". Obama herhaalde dat de VS en andere machten in de wereld erop aangedrongen hebben dat Assad zou opstappen, maar dat die "boodschap nog niet doorgedrongen is".

Maandagavond raakte nog bekend dat de beruchte chef van de geheime dienst van de Syrische luchtmacht, Dschamil Hassan, om het leven gekomen is. Hassan raakte zondag zwaargewond bij een aanslag op de militaire luchthaven in Damascus. Hij werd nog naar een ziekenhuis in de Russische hoofdstad Moskou gebracht, maar de artsen konden niets meer doen voor de man.

Foto Reuters

Nu in het nieuws